header

DVC Algemeen
--> Wie zijn wij ?
--> Evenementen
--> Deauville historie
--> Persartikels
--> Introductie
--> Accessoires
--> Deauville Goodies
--> Links naar...
--> Nuttige tips
--> Foto's van leden
--> Foto's van de ritten
--> Klein Van Deaule
--> Motorkamperen
--> Nieuwsbrief & info
--> Koopjeshoek
--> Zelf sleutelen
--> Huisregeltjes
Navigeren
--> Routeplanners
--> Reisgidsen
--> ADAC Motorrit kaarten
--> GPS op de motor
--> GPS routes
--> BelgiŽ met de motor
Members Only Area
--> Ledeninfo
--> Downloads
bezoek het forum
Bezoek ons forum


info@deauvillevrienden.be
Reisgidsen

Motor Toergids, schitterende motortochten in Nederland
De auteur, zelf motorrijder, presenteert in dit boekje tien motorroutes die door het noorden, oosten en zuiden van het land voeren. Ze zijn 100 tot 150 km lang en leiden door Groningen, Drenthe, het gebied van de Friese Meren en het IJsselmeer, Noordwest-Overijssel, Twente, de Achterhoek, de Veluwe, het Rijk van Nijmegen, Noord-Oost-Brabant en tenslotte de Kempen en de Peel. Elke routebeschrijving begint met een korte inleiding, waarna de route vrij gedetailleerd wordt beschreven met toeristisch interessante dorpen, steden, musea en andere attractiepunten. Steeds wordt afgesloten met een overzicht van adressen van VVV's en overige bezienswaardigheden. Elke route is voorzien van een schetskaartje in zwart-wit. Een plaatsnamenregister besluit het boekje, dat is geÔllustreerd met zwart-witfoto's waarop vaak motoren figureren.

128 blz. Loorbach B.
ISBN 9021595931 - Kosmos-Z&KDe 10 mooiste motorroutes van BelgiŽ
Het 160 paginaís tellende boek beschrijft heel gedetailleerd 10 mooie motorritten in BelgiŽ. Op die ritten wordt soms wel even over de grens gewipt maar daar zal niemand wat op tegen hebben die op zoek is naar nieuwe horizonten. Het is de auteurs Luc Van De Steene en Christel Lemmens twee ervaren motorrijders en journalisten- trouwens niet alleen gelukt om 10 prachtige ritten samen te stellen, maar ze hebben er meteen ook een massa heel bruikbare gegevens aan vastgekoppeld. Zo krijg je in helder geschreven teksten een kijkje op de geschiedenis van de streken die je bezoekt, maken gedetailleerde kaarten en nauwkeurig geregistreerde afstanden deel uit van de roadbooks en maken tal van opmerkelijke anekdotes het rijden van deze ritten tot een waar plezier.

160 blz. Luc Van De Steene en Christel Lemmens
ISBN 9058370607 - Touring/Lannoo

Europa op de motor
Tochten door tien landen. Nog niet eerder verscheen er zo'n diverse bundeling van routes speciaal voor de motorrijder. In deze gids komen achttien korte en lange trajecten aan bod, verspreid over tien Europese landen. De tochten zijn voor de liefhebbers van motortoertochten uitgekozen en voorzien van culturele informatie en wetenswaardigheden. Iedere route wordt vergezeld van een kaart met aanrijroute en route ter plekke. De sfeervolle beschrijving per tocht wordt gevolgd door een blok met alle benodigde praktische informatie. Han van Geenhuizen is reis- en fotojournalist. Hij schrijft al jaren voor verschillende tijdschriften, waaronder Motor Magazine.

232 blz. Han van Geenhuizen
ISBN 9038914806 - Elmar

Avontuurlijke motortrips langs de Noordzee
Deze reisgids vertrekt in NormandiŽ bij de Mont-Saint-Michel en volgt de kustlijn van Frankrijk, BelgiŽ en Nederland tot in Texel. Acht etappes van gemiddeld 210 km. Elke routebeschrijving bevat een kaartje, zeer toegankelijke uitleg over de bezienswaardigheden, foto's van de bekendste monumenten en nog meer van de natuur, adressen van toeristische diensten, een gedetailleerde wegwijzer en een verwijzing naar een gespecialiseerde Michelinkaart. De historische uitleg is miniem maar genoeg voor de meeste natuur- en motorliefhebbers.

128 blz. J.Gijsen
ISBN 9024371821 - Deltas - NIET MEER IN DRUK

Alleen nog te koop bij een winkelier die het toevallig nog op voorraad heeft, anders ter inkijk bij Rik.Motorrijden in Noord-Frankrijk
Bochtenplezier in de Elzas-Vogezen, Franche-Comtť, BourgondiŽ, Champagne/Ardennen, NormandiŽ en Bretagne

In deze gids komen vijf uitgebreide routes aan bod doorheen bekende, minder bekende en verrassende Franse regio's. Een eerste tocht leidt door de wijnbergen en de hoge heuvels van de Elzas en de Vogezen; vervolgens komt de erg romantische Franche-Comtť aan de beurt met vaak kronkelende en dus ideale wegen voor motorrijders. Leven als God in Frankrijk kan vooral in de rijke Bourgogne, waar natuurlijk de heerlijke wijnen niet onbesproken blijven. Een bezoek aan de nabijgelegen Champagne en de Ardennen, met ook een overstapje naar de Belgische Ardennen, mocht evenmin in dit boek ontbreken. Tenslotte gaat het richting kust met de typische regio's NormandiŽ en Bretagne, waar motorfreaks hun hartje kunnen ophalen: zowel langs de uitgestrekte stranden, waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de bevrijding van Europa begon, als in de vele schilderachtige havenplaatsjes en het heuvelend hinterland in het nog steeds met een zweem van mystiek omhulde Bretagne.
Elk hoofdstuk besluit met een uitgebreide routebeschrijving, tips om te overnachten in motorvriendelijke hotels (in verschillende prijscategorieŽn) en campings, een overzicht van de voornaaste bezienswaardigheden, info omtrent de gastronomie en trefplaatsen van motorrijders.

159 blz - rijk geillustreerd - Ä 16 - Filip Schollaert
ISBN 9054668105 - Globe

Het gedeelte NormandiŽ vult een beetje de leemte op die valt na het verdwijnen van het boek hierboven.Motorrijden in Centraal- en Zuid-Frankrijk
De auteurs beschrijven vijf toeristische routes met flink wat bochtenwerk doorheen verschillende regio's in Frankrijk. Zo maakt u kennis met de 'Route Gourmande' doorheen de Elzas, wenkt een verkenning van de Hoge Alpen door de minder bekende Maurienne met de ontdekking van tal van Alpenpassen, waaronder de vermaarde Col d'Isťran, en mocht ook de legendarische 'Route Napolťon' niet op het programma van de motorrijder ontbreken. Deze route brengt u van Grenoble tot aan de boorden van de Middellandse Zee in Cannes.
Verder is er een ontdekkingsreis doorheen de Provence met uitgestrekte lavendelvelden; u verkent het land van de vulkanen, de landschappelijk unieke Auvergne; een laatste rondrit leidt doorheen de groene heuvels en ingeslapen stadjes van de Limousin.
Elk hoofdstuk besluit met een uitgebreide routebeschrijving, tips om te overnachten in motorvriendelijke hotels (in verschillende prijscategorieŽn) en campings, een overzicht van de voornaamste bezienswaardigheden, info omtrent de gastronomie en trefplaatsen van motorrijders.

159 blz - rijk geillustreerd - Ä 16 - Filip Schollaert
ISBN 9054668202 - GlobeMotorrijden in de Ardennen
In dit boek vindt de motorrijder tien uitgelezen routes die samen zowat de hele Ardense regio bedekken. De Ardennen is voor Vlaanderen en Nederland de meest dichtbijgelegen 'speeltuin' voor motorrijders, waar bocht na bocht rijplezier te rapen valt. De tien routes zijn speciaal uitgezocht voor motorrijders.
Hierbij werd ook niet voorbijgegeaan aan de dingen die de Ardennen aan elke toerist te bieden heeft, weg van de grote wegen en van het massatoerisme. Daardoor is deze gids ook een goede reisgezel voor de automobilist die meer belang hecht aan wat er onderweg te zien valt dan aan het zo snel mogelijk bereiken van de eindbestemming. Bij elke route hoort een gedetailleerde routebeschrijving, het verhaal van de streek waar u doortrekt en een brok praktische en cultuurhistorische informatie.
Dirk Melkebeek (į1963) is een in motortoerisme gespecialiseerd journalist. Sedert 1991 is hij hoofdredacteur van het tijdschrift 'Motoren & Toerisme' waarin hij naast artikels over motoren ook tal van bijdragen publiceerde over ontdekkingstochten per motor in eigen land en in aangrenzende streken. In de zoektocht naar oude en nieuwe dingen, ongerepte stukjes natuur, plaatselijke bijzonderheden en boeiende lokale geschiedenissen is de motorfiets niet het doel, maar vooral het uitgelezen middel.

160 blz - rijk geillustreerd - Ä 16 - Dirk Melkebeek
ISBN 9054664444 - GlobeDe 28 mooiste motorroutes in BelgiŽ, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Schotland
Motorrijden is altijd een beetje reizen, is het leidmotief van 'De mooiste Motorroutes' uitgegeven door Touring Lannoo. De gids is de 4e in een reeks. Eerder verschenen ook al 'De mooiste daguitstappen', 'De mooiste wandelroutes van BelgiŽ, en 'De mooiste fietstochten van BelgiŽ'. Dit keer speelt Touring handig in op de groeiende belangstelling voor het motorrijden.
Een motorrijder houdt niet zo van grote wegenkaarten, omdat die vaak onhandig zijn. Daarom pakt Touring Lannoo nu uit met De mooiste motorroutes: een praktische ringmap met handige meeneemkaarten, gedetailleerde roadbooks, GPS-tracks en alle routes digitaal op CD-rom. Je krijgt een selectie van zeven meerdaagse routes, goed voor 28 daguitstappen in BelgiŽ, Luxemburg, Nederland, Schotland, Duitsland en Frankrijk.
Naast de handige overzichtskaarten en roadbooks biedt het boek je ook heel wat achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden in de betrokken regio's. Gewapend met al die praktische gegevens en waardevolle weetjes over hotels, restaurants en andere leuke pitstops, kan de motorfreak de weg op.
Praktisch is dat de reislustige motorrijder de ringmap kan meenemen op z'n tocht. Te beginnen met de handige overzichtskaart met alle routes en met voor elke route een bondige omschrijving van wat de toerist te wachten staat. De tochten in Schotland bijvoorbeeld worden voorgesteld onder 'De woeste hoogten van de Schotse Highlands'. De routes in Frankrijk vind je onder 'Du vin, du pain en zes dagen motorrijden'.
De zes Franse motorroutes, doen de Vogezen en de Elzas aan en de uitgestrekte regio van Franche-Comtť die tegen de Zwitserse Alpen aanleunt. Afzonderlijke Zwitserse tochten zijn niet opgenomen, maar sommige Zuid-Duitse routes steken toch wel eventjes de Zwitserse grens over. Duitsland komt het best aan bod in het werk met negen routes verdeeld over Midden- en Zuid-Duitsland.
BelgiŽ en Luxemburg en het Groothertogdom werden elk met twee routes bedacht: Van Limburg tot Luxemburg, voor BelgiŽ met een stuk doorheen de provincies Luik en Namen en een tweede dat het Groothertogdom aansnijdt.

De Routemap is samengesteld door twee journalisten, fervente motorfreaks: Christel Lemmens is een freelance journaliste die over reizen schrijft, en Luc Van de Steene is chef-foto-redactie bij de krant De Morgen. Van BMW Belgium kregen ze elk een gelijknamige motor ter beschikking. Voor de kenners: een R 1200 RS en een K 1200 S.
Alle routes uit de verzamelmap zijn dus grondig getest op het terrein zelf. Vandaar de vele toeristische tips en de praktische informatie over motorvriendelijke logies die erin vermeld staan. De informatie is meestal ook geÔllustreerd met foto's van de verkennende motards, waardoor je zin krijgt om meteen te vertrekken.
De gids biedt heel wat hulpmiddelen om vlot het uitgestippelde parcours te volgen. Er zijn de GPS-roadbooks, die een gedetailleerde wegbeschrijving geven van de eerste tot de laatste kilometer; ze vermelden telkens de totale afstand aan het begin van elke route. Die afstanden variŽren van een goeie 100 tot 300 km. Met telkens de vermelding van vertrek- en eindpunt ťn de verwijzing naar het nummer van de Michelin-kaart die betrekking heeft op dezelfde regio.

Bovenop de reisgids wordt er nog een variant op die roadbooks aangeboden in de vorm van een GPS-CD-rom. Die steekt in de achterflap van de routemap. Zo kun je digitaal via je computer het gekozen parcours downloaden en in je GPS invoeren. De Touring-Lannoogids 'De mooiste motorroutes' is al bij al een nuttige uitgave voor motards die sportief en toeristisch willen motorrijden. Een praktische gids van 244 pagina's in A5 formaat gebundeld in een ringmap. Die map bevat ook tips en nuttige adressen van motorvriendelijke hotels en logies met vermelding van de nodige coŲrdinaten zoals telefoon en e-mailadres.
Wie meer uit zijn tocht wil halen, kan zich laten inspireren door allerlei bezienswaardigheden onderweg en voor wie het nog niet mocht volstaan wordt elke route ook gelinkt aan de toeristische diensten die betrekking hebben op het gekozen parcours.

224 blz - Ringmap, boek + cd-rom - Ä 29,95 - Dirk Melkebeek
ISBN 9789058371003 - Touring/Lannoo 11-07-2006


Heel BelgiŽ met de Motor
Wie BelgiŽ in een grote lus wil verkennen, kan dat aan de hand van dit nieuw boek. De uitgave is een initiatief van freelance motorjournalist Andrť Paquay, Tripy en De Rouck Geomatics. In het boek tref je 12 routes aan, variŽrend van 80 tot 250 km, waarvan het eindpunt van de ene route, het beginpunt van de andere is, zodat je een lus van 1.700 kilometer door BelgiŽ kan rijden. Bij elke route hoort ook een roadbook die meteen op je roller gedraaid kan worden. Ook voor de Tripy-rijders is gezorgd.

95 blz en roadbooks - Soft cover - Ä 14,99 - Andrť Paquay
ISBN 978-90-5208-476-3 - Tripy en De Rouck Geomatics
Website ontwerp door Rivanho - Copyright DVC 2008